Ingezonden brief van een kijker

Hola Wilma en Erik,

Via mijn ouders kreeg ik een link naar jullie vlog. Wat een gezellig, leuk en informatief vlog! En al die beelden van de Costa Calida zijn zo herkenbaar want ik woon hier namelijk al bijna 16 jaar. Jullie maken prachtige beelden!! Mijn ouders komen iedere jaar in September voor 6 weken en staan dan op de camping Los Madriles. Met mijn Spaanse partner woon ik in natuurpark Campillo de Adentro. Natuurlijk ook goed bekend bij jullie. 

Ik zou graag iets met jullie willen delen. Onlangs is mij iets gebeurd met Duitse eigenaren van een camper, en het zit me nog flink dwars. Zal het kort uitleggen: Op de toegangsweg naar Campillo De Adentro staat halverwege een kleine ruïne en kort geleden heb ik daar een Duitse heer ´gesnapt´ die de inhoud van zijn chemische toilet in de ruïne dumpte. Hij had zijn scooter naast de ruïne staan en kwam er net uit met (inmiddels leeg) chemisch toilet en 2 lege waterflessen. Mijn ouders zijn kampeerders dus ik weet goed hoe een chemisch toilet er uit ziet (en ruikt!). Ben de ruïne ingelopen en de stank (de typische geur van de inhoud van een chemisch toilet) was niet te harden, plus een grote zwerm vlieger erboven. De Duitse heer ontkende alles glashard en werd een beetje nerveus. Ben hem vervolgens gevolgd (zonder dat hij dat in de gaten had) tot aan het terrein in La Azohia waar alle campers staan en heb hem en zijn vrouw er nogmaals mee geconfronteerd. Bleven echter ontkennen. Heb gedaan alsof ik de nummerplaat noteerde en de volgende dag waren ze vertrokken.

Dit is niet de eerste keer dat ik dit zie, wel de eerste keer dat ik de persoon in kwestie heb kunnen aanspreken. Campillo de Adentro is een natuurpark en ook al lijkt de toegangsweg een dumpplek (de Spanjaarden dumpen helaas bouwafval) dan nog is het geen reden om chemische toiletten daar de legen. Zo´n dure camper en dan nog te knieperig om te betalen om het chemisch toilet te legen?? Ik snap dit niet, dit doen de camper eigenaren in hun eigen land toch ook niet. Waarom hier wel? Ik neem aan dat het onder camper eigenaren bekend is waar je officieel chemische toiletten kunt legen?

De ´gedoogplek´ in La Azohia is al gratis, er is gratis water en dat wordt ´beloond´met het dumpen van chemische stoffen in een natuurpark? Ik heb er 1 op heterdaad gesnapt, maar hoe vaak wordt dit gedaan? 

We zien zo graag die grijze golf (zoals mijn ouders het noemen) uit het noorden van Europa hier overwinteren. De actieve, opgewekte, vriendelijke overwinteraars, zoals jullie, die echt genieten van de omgeving en lokale gewoontes, het klimaat, etc. en het met respect behandelen. Zij maken de winters hier een stuk kleurrijker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *