Camper-paradijsje te koop

Net buiten het centrum van Aspe vindt u Casa Ton Y Mar

Menig overwinterende camperaar kent het wel, “Casa Ton y Mar” van de in 2014 geëmigreerde Ton (62) en Mariette(59) Huijskes. Het is goed toeven in het Spaanse Aspe in de provincie Alicante. Een officiële camperplaats is het nooit geworden omdat het in deze regio bijna onmogelijk is om een vergunning te krijgen voor exploitatie van een camperplaats.
Mariette: “Daarvoor moet je echt groot zijn en aan heel veel regels voldoen, professioneel zijn dus”. En dat zijn ze niet. Kleinschaligheid en gezelligheid is hier troef, dat merkten wij ook vorige winter toen we een bezoekje brachten aan de camperplek en B&B en zelfs Ton nog even voor de camera wisten te krijgen met een handige tip voor gasflessen gebruik in Spanje.

De camperaars die ze tot nu toe ontvangen zijn onder het mom van “Campervrienden” welkom en dat wordt oogluikend toegestaan door de Spaanse overheid. “Bijna iedereen werkt op deze manier”, aldus Mariette. Maar nu hebben ze een moeilijk besluit genomen: hun camperplaats en B&B met woonhuis en zwembad staat te koop. Niet omdat ze zich hier niet meer fijn voelen maar vanwege gezondheidsklachten van beiden. “Het wordt te zwaar voor ons” zegt Mariette. Verder meldt Mariette ons nog dat ecologisch dé trend van dit moment is en dat zij daar vol op hebben ingezet. “Dat betekent dus hele lage maandlasten, wij hebben van alles aan laten leggen”. Wij helpen Ton en Mariette met deze moeilijke beslissing natuurlijk graag aan wat extra publiciteit.
Wie dus een droom heeft om te emigreren naar Spanje en B&B gasten en enkele campervrienden wil ontvangen kan een kijkje nemen op https://www.medvillaspanje.com/…/woning-met…

Bekijk de video waarin Ton uitleg geeft over Spaanse gasflessen.

12 antwoorden op “Camper-paradijsje te koop”

   1. Beste Mariette ,

    Staat dit nog allemaal te koop , en kan ik het ergens bezichtigen via fotos of zo ….
    Mvg ,
    Jimmy

 1. Hallo wat hebben jullie een mooi en heerlijk huis met appartement en camperplekken . Wij zijn Tamara en Jimmy ik ben 57 jaar Tamara is 49 en willen heel graag emigreren naar Alicante we gaan 15 februari een weekje naar Atea om wat informatie in te winnen de omgeving te bekijken en hebben een afspraak met een makelaar. Het is allemaal een lang verhaal maar we zijn heel enthousiast en zouden graag als het landhuis nog te koop is graag langs willen komen om bij jullie te komen kijken. We weten ook niet of u dit liever via een makelaar doet of dat we met u contact mogen nemen als wij in Altea logeren. We horen heel graag van u.

  Gr Tamara en Jimmy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *