Video “Vrouw Rijdt Camper” doet veel stof opwaaien

Onze video ‘Vrouw rijdt Camper’ heeft heel wat opwinding veroorzaakt. Reacties zowel positief als negatief vlogen ons om de oren. Van heel veel mannen reacties met de strekking “wat fijn dat je nu ook achter het stuur van de camper stapt en rijdt” tot “mijn vrouw durft nog niet”. En vrouwen die zeiden, “dat wil ik ook, ik laat mijn man zien dat ik dit ook kan”. Maar ook reacties die het maar belachelijk vinden zo’n rijles. Waarom vrouw, mannen kunnen zo’n les ook wel gebruiken of van hele stoere, feministische vrouwen die het maar belachelijk vinden dat je een rijles neemt. Zij rijden al jaren met veel groter, veel zwaarder en heel veel kilometers. Tot reacties dat dit onderwerp vlog onwaardig is. Daarmee gaan deze dames (en een enkele heer) voorbij aan het feit dat ik (Wilma) te onzeker was om in de camper te rijden en angstig om het stuur over te nemen.

Op ons Youtube kanaal hebben wij in een video laten zien hoe een rijles er ongeveer uitziet, we hebben natuurlijk niet alle geheimen van de smid laten zien. En ja, sinds we een grotere camper hebben was ik huiverig om te rijden, ondanks dat ik al bijna 44 jaar mijn rijbewijs heb en veel autokilometers heb gemaakt. De tips en trucs die ik kreeg kan ik ook in het rijden in de personenauto toepassen en zou voor iedere chauffeur nuttig zijn om nog eens door te nemen. De adviezen die ik kreeg voor het rijden met de camper hebben mij het zelfvertrouwen gegeven waardoor ik nu moeiteloos met de camper rij en manoeuvreer. Het is toch anders als je advies krijgt van je partner naast je, dan van iemand waarvan het beroep rijinstructrice is voor alle soorten auto’s, campers en vrachtwagens. In ieder geval ben ik blij dat ik deze rijles heb gevolgd en ik raad iedereen aan – dus ook de mannen en vrouwen die het al zo goed kunnen –  eens een rijles te nemen. Het verandert je blik op de weg,  Wilma.

Bekijk de video op: https://youtu.be/LCEmIfAUz6A

2 antwoorden op “Video “Vrouw Rijdt Camper” doet veel stof opwaaien”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *