Biologische toilet vloeistof in de cassette

Woensdag 9 juni plaatsten we een video over de biologische toiletvloeistof Solbio.
Bioloog en ontwikkelaar Piet Ottens vertelde ons buiten de opnames om nog een interessant verhaal: Omdat hij op beurzen graag wilde laten zien wat chemische toilet vloeistof met de cassette van een toilet doet, zaagde hij een gebruikte cassette in de lengte doormidden. Inderdaad waren de gevolgen van de chemische vloeistof goed zichtbaar.

Hier is goed te zien wat Solbio doet met uw cassette. De linkerhelft is een nacht ondergedompeld geweest in een emmer water met Solbio en micro-organismen


Omdat hij niet goed wist wat hij met de andere helft van de cassette aanmoest, besloot Piet om deze bij wijze van experiment in een emmer water te zetten met daarbij een flinke scheut Solbio én geactiveerde micro-organismen uit zijn eigen fecaliën tank. De volgende dag stond hij perplex over het resultaat. De cassettehelft was zó schoon dat urinesteen grotendeels verdwenen was en nog belangrijker: de rubbers waren weer soepel. Dit komt door de zeep op oliebasis in het product die bij afbraak weer olie wordt en de rubbers smeren.
NB: U kunt dit experiment ook gemakkelijk zelf uitvoeren, maar wij adviseren u wel om de cassette niet door midden te zagen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *