Camper TV Backstage

Een kijkje in de studio van Camper TV

Als wij niet onderweg zijn met de camper is er mooi de gelegenheid om studio werkzaamheden te doen. Wij kunnen thuis met behulp van een zogenaamd ‘Greenscreen’ een ruimte omtoveren tot een heuse studio. Ideaal om bijvoorbeeld presentaties te doen. Erg belangrijk hierbij is een juiste verlichting, wij gebruiken hiervoor twee softboxen met elk 4 LED lampen, en twee aparteLED lampen met paraplu voor een mooi diffuse verlichting.

Tot slot zorgt een Top light aan het plafond (niet op de foto) dat het onderwerp ‘los’komt van de achtergrond. Door de groene kleur tijdens de montage uit de opname te filteren kan er iedere gewenste achtergrond (bijvoorbeeld een virtuele studio) worden geprojecteerd, waardoor het lijkt alsof we in een fysiekeTV studio staan.

Ondanks dat we werken met LED lampen kan het erg warm worden in de studio. Omdat in dit shot alleen de bovenkant van Erik wordt gebruikt in de video, is een korte broek dragen en op sokken lopen geen probleem.
Het resultaat van hetzelfde shot na de montage

De teleprompter (ook wel bekend als autocue) is erg handig als er langere teksten moeten worden gepresenteerd. De camera filmt door een glazen plaat waarop de presentatietekst aan de voorkant op wordt geprojecteerd. Deze tekst is wel zichtbaar voor de presentator die voor de camera staat, maar de camera zelf ziet de tekst niet. Op deze manier kun je de kijker altijd recht aankijken en toch de tekst foutloos brengen.

De autocue in werking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *