Fietshelmen, niet verplicht, wel veilig.

We kunnen niet wachten om onze nieuwe fietsen echt te gaan testen.

Het duurt niet lang meer voordat wij gaan fietsen op onze nieuwe e-vouwfietsen, de CitySmartBike. Maar Safety First, dus wij hebben twee helmen aangeschaft om veilig de weg op te kunnen. In tegenstelling tot Duitsland zie je nog niet veel e-bikers met helmen op in Nederland. Dat is eigenlijk best wel vreemd, de e-bike haalt met gemak een snelheid van 25 km/uur en een val op je hoofd, je moet er niet aan denken wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Daarnaast is het dragen van een helm in sommige landen verplicht (zoals in Spanje buiten de bebouwde kom en in Zwitserland boven de 20 km/uur). Wij kiezen dus voor veiligheid en om heel eerlijk te zijn staat het nog wel stoer ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *