Schokkende foto toont gevaren van de voeten op het dashboard

Regelmatig worden we ingehaald door een camper (of auto) waarin je ziet dat de bijrijder met de benen languit en de voeten op het dashboard heerlijk relaxed geniet van de rit. Dat dit erg gevaarlijk is weet misschien nog niet iedereen. Bovenstaande foto toont de gevolgen van een aanrijding. De verwondingen zijn opgelopen door de airbag die open ging.

Airbags en gevaren daarvan

Airbags kunnen je leven redden in een ongeluk, maar alleen in de juiste omstandigheden, en dus niet als je voeten er bovenop liggen.

Door hun explosieve kracht kunnen airbags gevaarlijk zijn als passagiers minder dan 25 cm van de airbag vandaan zitten, bijvoorbeeld omdat geen gordel wordt gedragen. Ook als de bijrijder zijn voeten op het dashboard heeft gelegd, kan een ontploffende airbag voor flinke verwondingen zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *