De electrische vouwfiets, een goede keuze?

Je ziet ze steeds vaker, camperaars op electrische vouwfietsen. Het lijkt natuurlijk ook erg handig, laag in gewicht, compact mee te nemen en vaak gratis te vervoeren in het openbaar vervoer. Maar rijdt het net zo comfortabel als de grotere E-bike? En hoe zit het met de actieradius? En de duurzaamheid? Wij gaan het dit seizoen allemaal uitzoeken.

City Smart Bike

Wij hebben van de leverancier van de CitySmartBike een exemplaar beschikbaar gekregen om uitvoerig in de praktijk te testen en daarmee hopelijk al onze vragen te kunnen beantwoorden. Wij willen graag een objectief en eerlijk beeld geven, daarom hebben wij zelf een tweede exemplaar aangeschaft zodat wij het hele camper seizoen met twee identieke fietsen rondrijden.

https://www.citysmartbike.nl/ Model met lage instap

Binnenkort brengen we een uitgebreide video met de eerste indrukken en de fietsen zullen daarna ook regelmatig opduiken in onze video’s, zodat we u ook op de hoogte kunnen houden hoe het ons bevalt gedurende het hele seizoen.

U kunt ons helpen

Zijn er specifieke vragen die u heeft met betrekking tot de electrische vouwfiets? U kunt uw vraag als reactie onder dit bericht plaatsen, mogelijk wordt uw vraag dan meegenomen in de video’s.

Houdt het YouTube kanaal van Camper TV dus goed in de gaten of beter nog, abonneer u op ons kanaal!

7 antwoorden op “De electrische vouwfiets, een goede keuze?”

  1. De maximum draaglast voor de fietsen is een sterk aandachtspunt. Onze e-Gazelle fietsen wegen 25kg/stuk zodat ze te veel wegen om te monteren op een “VAN” fietsrek. Hoe lossen jullie dat gewichtsprobleem op?

  2. Ik denk dat een pluspunt van vouwfietsen is dat ze in de garage van de camper geplaatst kunnen worden en niet op een fietsdrager hoeven te worden vervoerd. Dit omdat ze zo compact op te bergen zijn dat ze in iedere garage kunnen worden opgeborgen. Maar dat gaan we allemaal uitzoeken.

  3. ik heb ook net deze week een elektrische vouwfiets gekocht en ben tot nu toe zeer tevreden. Afgelopen jaar ben ik heel Portugal doorgefietst en in september van NL tot Nevers. Ik zit te kijken om het bereik te vergroten met een extra accu, het btwin tilt500e model wat ik heb heeft 3 standen die snelheidsafhankelijk zijn, ik verwacht een goed totaal bereik omdat de lichtste ondersteuning slechts tot 15 km ondersteund en de middelste tot 20, zelfs iets minder als ik de km teller mag geloven. een hele dag fietsen boven de 20 km/hr zou dus bijna niks mogen verbruiken, wat eerst een nadeel leek zou zo maar eens een voordeel kunnen zijn, ondersteuning kan ongemerkt je op gang houden maar dan is de accu wel leeg op een gegeven moment. met volle ondersteuning zou het na 20 km afstand al gebeurd zijn. Goed om dit van te voren uit te zoeken. de accu is 24 volt, 7,8 Ah en 188 Whr .

    1. Dank voor uw reactie. Wij gaan zeker het bereik uitgebreid gaan uitproberen in de praktijk, dus zoals wij de fietsen gebruiken en daar in onze video’s een uitgebreide terugkoppeling op geven.

  4. Pingback: buy viagra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.